2. Zöldséglekvárok
Amikor puszta kíváncsiságból elkészítettük az első lilahagyma lekvárunkat, még nem is gondoltuk, mekkora gasztronómiai ízutazásra váltottunk jegyet. Számunkra is bizarrnak hatott első hallásra ez az ízvilág, de a puding és a zöldséglekvár próbája is a kóstolás … és elindult a „lavina”.
A sós, az édes, a savanyú, a csípős, a pikáns, a zöldséges, a gyümölcsös … a palettának valójában csak a fantázia szabhat határt, s hogy táplálkozás-élettani szempontból is megfeleljen a tudatos fogyasztók elvárásainak, eritrittel, mézzel, vagy natúr készülnek.
A zöldséglekvárok a kulináris élvezeteket kedvelőknek és azoknak ígérnek különleges ízélményt, akik nyitottak a régiből származó újra. A gyermekkori karácsonyi asztal elmaradhatatlan része volt Nagymamám reszelt tormája – ebből született a tormalekvár, az ecetes fokhagymából a fokhagyma lekvár, amely egyben az egyik vezető lekvárunk is.
A gyökerek a múltat idézik, de ez a lekvárfajta nagyon is a jelenben él és sejthető a jövőképe is.