Lekvárcsokor NŐNAPRA!

nőnapi-lekvárcsomag

 A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917 óta (Magyarországon 1948 óta) minden év március 8-án tartanak. A nemzetközi nőnapot az ENSZ is a világnapok közt tartja számon. A nőnap eredetileg a mai virágos, kedveskedős megemlékezéssel szemben munkásmozgalmi eredetű, harcos, a nők egyenjogúságával és szabad munkavállalásával kapcsolatos demonstratív nap volt.

Magyarország a nőnapi felhíváshoz először 1913-ban csatlakozott, amikor az Országos Nőszervező Bizottság röplapokat osztott. A következő évben, 1914-ben már országszerte rendezvényeket szerveztek. A Rákosi-korszakban a nőnap ünneplése kötelezővé vált, és az eredetileg különböző időpontokban rendezett nőnapot 1948-tól szovjet mintára március 8-án tartották meg.

A rendszerváltás után a nőnap Magyarországon is elvesztette eredeti munkásmozgalmi hangulatát, helyette a virág vagy finomságok ajándékozása dominál.

 A virág mellé – vagy helyett – szívből ajánlunk egy igazán kellemes, tavaszias, finom lekvárcsokrot:

levendulás nyári piros almadzsem

vaníliás áfonyadzsem

ananászdzsem Tokaji Aszúval.

 Aranyesővel, díszcsomagolással most mindezt 1.500 – Ft-ért kínáljuk azoknak az Úriembereknek, akik valamilyen különleges ajándékkal szeretnék köszönteni Hölgyismerőseiket.

 

 

0
  • A webáruházunkban a minimális rendelési összeg 5 000 Ft, kérem még vásároljon 5 000 Ft összegben.
0
Kosaram
A kosarad üresVissza a termékekhez
  • A webáruházunkban a minimális rendelési összeg 5 000 Ft, kérem még vásároljon 5 000 Ft összegben.
Szállítás kiszámolása