web analytics

Kökénylekvár – Hóharmatos

A fülnek tetsző, hangzatos elnevezést Székelyföldön hallottam először. Dallamos és rendkívül kifejező! Felénk dércsípte kökénynek mondják, ám én mégis maradtam a székely változatnál a szó szépsége miatt.

A fagyok beállta előtt íze rendkívül fanyar, „húzós”. Az első fagyok beköszöntével nyeri el az érett gyümölcs az édes-fanyar ízt. Nyersen fogyasztva rendkívül jó C-vitaminforrás, flavonoid tartalmának köszönhetően csökkentheti a rákos megbetegedések kockázatát.

A hóharmatos kökénylekvár a desszert lekvárok kategóriájába tartozik, de érdemes megkóstolni egy füstölt sajttal is. Harmonikus ízű, különleges, tájjellegű lekvárunk.

Összetevők:
kökény, cukor (18{850bb7e133b8403147d0d91fc6ca01bf7da7382f7d1050353439fc1c3bde7bb4}), sűrűsítő: Stabark növényi sűrűsítő, tartósítószer: kálium-szorbát

Töltőtömeg: 210 g