A HÓNAP lekvárja: Hóharmatos kökénylekvár (akció)

slide2A fülnek tetsző, hangzatos elnevezést Székelyföldön hallottam először. Dallamos és rendkívül kifejező! Felénk dércsípte kökénynek mondják, ám én mégis maradtam a székely változatnál a szó szépsége miatt.

A kökényről, mint gyümölcsről is essék néhány szó.

Kékes-fekete színű, csonthéjas vadgyümölcs. Felénk nagyon elterjedt, szinte minden évben bő termést hoz. Az külön szerencse, hogy a saját erdőnk mentén húzódó csatorna partja egész évre ellát bennünket ezzel a különleges, a Viharsarokra jellemző vadgyümölccsel.

A fagyok beállta előtt íze rendkívül fanyar, „húzós”. Az első fagyok beköszöntével nyeri el az érett gyümölcs az édes-fanyar ízt. Nyersen fogyasztva rendkívül jó C-vitaminforrás, flavonoid tartalmának köszönhetően csökkentheti a rákos megbetegedések kockázatát.

A kökény húsa zsírcsökkentő hatású, anyagcsere szabályozó, emésztési zavarok esetén fogyasztható. A lekvárja hasmenés esetén tehet jószolgálatot. Méregteleníti a szervezetet, tisztítja a vesét, immunrendszer erősítő, fokozza a szervezet ellenálló képességét. Jótékony hatással bír a szív és érrendszerre.

A hóharmatos kökénylekvár a desszert lekvárok kategóriájába tartozik, de érdemes megkóstolni egy füstölt sajttal is. Harmonikus ízű, különleges, tájjellegű lekvárunk.

Kóstolja meg Ön is a hónap lekvárját, a HÓHARMATOS KÖKÉNYLEKVÁRT kedvezményes áron, 600.- Ft helyett 500.- Ft-ért!

Akciónk 2014. január 15-től február 15-ig érvényes!

0
  • A webáruházunkban a minimális rendelési összeg 5 000 Ft, kérem még vásároljon 5 000 Ft összegben.
0
Kosaram
A kosarad üresVissza a termékekhez
  • A webáruházunkban a minimális rendelési összeg 5 000 Ft, kérem még vásároljon 5 000 Ft összegben.
Szállítás kiszámolása