web analytics

Üzlet

1–9 termék, összesen 61 db

  • 1. Desszert lekvárok, dzsemek

    A desszert szó jelentése csemege, nyalánkság – nos, innen az elnevezése ennek a lekvárcsoportnak. Többnyire gyümölcsből készülnek, de azért nem ritka egy-egy zöldséges próbálkozás sem.

    Az alapanyagokat magunk termeljük, s bár a családunkban „csak” hobbykertészek vannak, ennek ellenére igazán szép eredményeket érünk el a gyümölcs- és zöldségtermesztésben. A siker kulcsa nem a szakértelemben, hanem az ősi, ösztönös gondoskodásban, s a tanyasi lét szeretetében rejlik.

    Általánosan jellemző a lekvárjainkra a magas gyümölcs- és alacsony cukortartalom. Hagyományosan és reformmódon egyaránt készülnek az édes finomságok. Szigorú szabály vonatkozik például a szilvalekvárra; rézüstben, cukor nélkül, egész napos, „ringatózó” kavarással készül, mint hajdanában, de ugyanez a főzési mód már nem választható egy meggy- vagy eperdzsem készítésekor. Itt már „segítségül hívunk” egy reform sűrítő anyagot, amely tisztán növényi alapanyagú. Ezzel a főzési időt jelentősen lecsökkentjük, s így a gyümölcs beltartalmi értékeinek javát sikerül üvegbe zárnunk.

    Mielőtt egy-egy új lekvárfajta a stelázsira kerül, többnyire határozott elképzeléseink vannak az ízvilág összeállításáról, az igazi különlegességek azonban mégsem így születnek, hanem sokszor a véletlennek köszönhetően (’részeges kökény’).

    Kiemelten fontosnak tartjuk a hagyománytiszteletet- és ápolást. Ezt igyekszünk közvetíteni termékeink külső megjelenésében és ízvilágában, s hogy mindez mennyire sikerül, jól példázza a hecsedli lekvár népszerűsége.

  • 2. Zöldséglekvárok

    Amikor puszta kíváncsiságból elkészítettük az első lilahagyma lekvárunkat, még nem is gondoltuk, mekkora gasztronómiai ízutazásra váltottunk jegyet. Számunkra is bizarrnak hatott első hallásra ez az ízvilág, de a puding és a zöldséglekvár próbája is a kóstolás … és elindult a „lavina”.

    A sós, az édes, a savanyú, a csípős, a pikáns, a zöldséges, a gyümölcsös … a palettának valójában csak a fantázia szabhat határt, s hogy táplálkozás-élettani szempontból is megfeleljen a tudatos fogyasztók elvárásainak, eritrittel, mézzel, vagy natúr készülnek.

    A zöldséglekvárok a kulináris élvezeteket kedvelőknek és azoknak ígérnek  különleges ízélményt, akik nyitottak a régiből származó újra. A gyermekkori karácsonyi asztal elmaradhatatlan része volt Nagymamám reszelt tormája – ebből született a tormalekvár, az ecetes fokhagymából a fokhagyma lekvár, amely egyben az egyik vezető lekvárunk is.

    A gyökerek a múltat idézik, de ez a lekvárfajta nagyon is a jelenben él és sejthető a jövőképe is.

  • Áfonyadzsem

    750 Ft

    Összetevők:
    áfonya, cukor (13%), sűrűsítő: Stabark növényi sűrűsítő, tartósítószer: kálium-szorbát

    Töltőtömeg:
    220 g

  • Áfonyás birslekvár

    750 Ft

    Összetevők:

    birsalma, áfonya, cukor (17%), szegfűszeg, fahéj, étkezési sav: citromsav, sűrűsítő: Stabark növényi sűrűsítő, tartósítószer: kálium-szorbát

    Töltőtömeg: 200 g

  • Beatrix kedvence – meggydzsem marcipánnal

    750 Ft

    Összetevők:
    meggy , cukor (16%), marcipán massza, sűrűsítő: Stabark növényi sűrűsítő , tartósítószer: kálium-szorbát

    Töltőtömeg: 210 g

  • Birsalmadzsem

    750 Ft

    Összetevők:

    birsalma , cukor (14%), sűrűsítő: Stabark növényi sűrűsítő, tartósítószer: kálium-szorbát

    Töltőtömeg: 210 g

  • Bodzavirág szörp (200 ml)

    600 Ft

    Összetevők:
    cukor, víz, bodzavirág, citrom, étkezési sav: citromsav, tartósítószer: kálium-szorbát

    Töltőtömeg: 200 ml

  • Citromfű szörp (200 ml)

    600 Ft

    Összetevők:
    cukor, víz, citromfű, citrom, étkezési sav: citromsav, tartósítószer: kálium-szorbát

    Töltőtömeg: 200 ml

  • Citromfű szörp (500 ml)

    950 Ft

    Összetevők:
    víz, cukor, citromfű, citrom, fahéj, étkezési sav: citromsav, tartósítószer: kálium-szorbát

    Töltőtömeg: 500 ml